🚚 ÖPPET FÖR UPPHÄMTNING: HELA NYÅRSHELGEN 12-16 🚚

Snabba leveranser

1-3 Dagars leverans

HÖGSTA KVALITET

Endast certifierade produkter

20 000+ NÖJDA KUNDER

Supersnabb Kundtjänst

SÄKRA BETALNINGAR

Krypterade transaktioner

SNABBA LEVERANSER 1-3 Dagars leverans

HÖGSTA KVALITET Certifierade produkter

20 000+ KUNDER Supersnabb Kundtjänst

SÄKRA BETALNINGAR Krypterade transaktioner

Lustgas patroner och Fastgas online

Gaskungen säljer endast certifierade och kvalitetsstämplade gasprodukter såsom lustgas, helium och kolsyra.
Gaskungen har som generalagent för Fastgas i Sverige levererat  lustgas till tusentals nöjda kunder i hela norden sedan 2018.

REKOMMENDERADE PRODUKTER

HANDLA LUSTGAS I STORPACK

STORPACK LUSTGAS

Är du på jakt efter större partier lustgas?
ERBJUDANDE

TILLEBHÖR TILL LUSTGAS & HELIUM

Tusentals nöjda kunder i hela norden

Daniel S
Daniel S
@ddaxiuom
Läs mer
Så nöjd med den snabba frakten och produkterna är Topnotch som alltid.
Mange D
Mange D
@xxxmxxd
Läs mer
Handla från en annan sida som tog forever. Här kom paketet efter en dag. 🙂
Emil Bodén
Emil Bodén
@ToxBodem
Läs mer
Wow vilken skillnad på Gasen. Superbra verkligen och nice med 10%.
Blomma Nu
Blomma Nu
@blommanuda
Läs mer
Mycket nöjd. Beställde igår och fick det idag på dagen till Malmö.
Sandra S
Sandra S
@emosandra96
Läs mer
Tack för en bra produkt, sjukt nöjd med frakten och snabb support.
Ylva R
Ylva R
@ylvaramstromiii
Läs mer
Kan inte säga någonting annat än att ni är bäst. Tack för snabb leverans.
Fredrik Danielsson
Fredrik Danielsson
@fredrik.danielsson
Läs mer
Grymt med smak på lustgasen. Funkade perfekt med hemleverans.
Tess D
Tess D
@imagentess
Läs mer
Hur bra var inte det här då? Helt sjukt nice med snabb frakt. 🙂 Så happy, Tack!

TOPKVALITET

När du handlar ifrån Gaskungen så vet du alltid vad du får. En kvalitetssäkrad och godkänd produkt i bästa kvalitet.

SNABB FRAKT

Produkten levereras säkert och snabbt med spårbara paket över hela Sverige.

KUNDEN ÄR ALLT

Vi värnar om våra kunders upplevelse och erbjuder Snabb och kunnig support.

TESTADE PRODUKTER

Kontinuerliga produkt-kontroller, du kan alltid lita på att du får samma innehåll.

LAGLIGA PRODUKTER

Alla produkter som säljs på denna sida är lagliga och får användas inom hela EU både att inneha och bruka.

SÄKRA BETALNINGAR

Alla transaktioner görs via krypterade 3:e parts tjänster som skyddar dit köp.

BÄST I TEST

Våra produkter är testade för bästa kvalitet och har flera år i rad visat sig vara bäst.

UTAN TILLSATSER

Vår Lustgas är garanterat fria från onödiga tillsatser.

TOPKVALITET

När du handlar ifrån Gaskungen så vet du alltid vad du får. En kvalitetssäkrad och godkänd produkt i bästa kvalitet.

SNABB FRAKT

Produkten levereras säkert och snabbt med spårbara paket över hela Sverige.

LAGLIGA PRODUKTER

Alla produkter som säljs på denna sida är lagliga och får användas inom hela EU både att inneha och bruka.

KUNDEN ÄR ALLT

Vi värnar om våra kunders upplevelse och erbjuder Snabb och kunnig support.

BÄST I TEST

Våra produkter är testade för bästa kvalitet och har flera år i rad visat sig vara bäst.

TESTADE PRODUKTER

Kontinuerliga produkt-kontroller, du kan alltid lita på att du får samma innehåll.

SÄKRA BETALNINGAR

Alla transaktioner görs via krypterade 3:e parts tjänster som skyddar dit köp.

UTAN TILLSATSER

Vår Lustgas är garanterat fria från onödiga tillsatser.

Sveriges bästa Lustgas - Garanterat

Sedan 2018 har Gaskungen levererat Gas av alla typer och tusentals
glada kunder väljer oss dagligen för att få sin lustgas levererad till
sin dörr. När det kommer till Lustgas har vi stor erfarenhet
och du kan alltid lita på att vi endast levererar kvalitet.

Sveriges bästa Lustgas
Garanterat

Sedan 2018 har Gaskungen levererat Gas av alla typer och tusentals glada kunder väljer oss dagligen för att få sin lustgas levererad till sin dörr. När det kommer till Lustgas har vi stor erfarenhet och du kan alltid lita på att vi endast levererar kvalitet.

Lustgas information

Lustgas (kväveoxid eller dikvävemonoxid), allmänt känd som lustgas, eller nos, är en kemisk förening, en kväveoxid med formeln N2O. Vid rumstemperatur är det en färglös icke brandfarlig gas, och har en lätt söt doft och smak. Vid förhöjda temperaturer är lustgas ett kraftfullt oxidationsmedel som liknar molekylärt syre.

Godkänd Lustgas

Lustgas är godkänd för användning som livsmedelstillsats (E-nummer: E942), speciellt som aerosol-spraydrivmedel. Lustgas vanligaste användningsområden i detta sammanhang är i vispgrädde i aerosolbehållare och matlagningssprayer med en så kallad sifon.

Lustgas är extremt löslig i fettföreningar. I aerosolvispad grädde löses den i den feta grädden tills den lämnar burken, då blir den gasformig och därmed skapar skum. Använd på detta sätt ger den vispgrädde som är fyra gånger volymen av vätskan, medan vispning av luft till grädde bara ger dubbelt så stor volym. Om luft användes som drivmedel skulle syre påskynda härskning av smörfettet, men dikväveoxid hämmar sådan nedbrytning. Koldioxid kan inte användas till vispgrädde eftersom det är surt i vatten, vilket skulle stela grädden och ge den en seltzerliknande “gnistrande” känsla.

Gör vispgrädde med Lustgas

Den vispgrädde som produceras med lustgas är dock instabil och kommer att återgå till ett mer flytande tillstånd inom en halvtimme till en timme. Metoden lämpar sig alltså inte för att dekorera mat som inte kommer att serveras direkt.

Brist på lustgas

Under december 2016 rapporterade vissa tillverkare en brist på aerosolvispad grädde i USA på grund av en explosion i Air Liquides lustgasanläggning i Florida i slutet av augusti. Med en stor anläggning offline orsakade störningen en brist som resulterade i att företaget avledde leveransen av lustgas till medicinska kunder snarare än till livsmedelstillverkning. Bristen kom under jul- och semestertider då användningen av konserverad vispgrädde normalt är som högst.

Matlagning med Lustgas

På samma sätt kan matlagningsspray, som är gjord av olika typer av oljor i kombination med lecitin (ett emulgeringsmedel), använda lustgas som drivmedel. Andra drivmedel som används i matlagningsspray inkluderar livsmedelsgodkänd alkohol och propan.

Handla Lustgas Billigt

Gaskungen jobbar alltid för att du ska kunna handla lustgas så billigt som möjligt. Vi kollar alltid av marknaden och försöker i den mån vi kan att följa med i prisförändringar. Hittar du billigare någon annanstans i Sverige så kontakta oss så lovar vi att försöka matcha.

Lustgas Historia

Den första viktiga användningen av lustgas möjliggjordes av Thomas Beddoes och James Watt, som arbetade tillsammans för att publicera boken Considerations on the Medical Use and on the Production of Factitious Airs (1794). Den här boken var viktig av två anledningar. Först hade James Watt uppfunnit en ny maskin för att producera “faktisk luft” (inklusive lustgas) och en ny “andningsapparat” för att andas in lustgas. För det andra presenterade boken också de nya medicinska teorierna av Thomas Beddoes, att tuberkulos och andra lungsjukdomar kunde behandlas genom inandning av “Factitious Airs”.

Faktabok om Lustgas

Sir Humphry Davy’s Researches chemical and philosophical: chiefly angående lustgas (1800), sidorna 556 och 557, som beskriver potentiella anestetiska egenskaper hos lustgas för att lindra smärta under operation. Maskinen för att producera “Factitious Airs” hade tre delar: en ugn för att bränna det nödvändiga materialet, ett kärl med vatten där den producerade gasen passerade genom i ett spiralrör (för att föroreningar skulle “tvättas bort”), och slutligen gascylindern med en gasometer där gasen som produceras, “luft”, kunde tappas in i bärbara krockkuddar (gjorda av lufttätt oljigt silke).

Lustgas av Thomas Beddoes

Andningsapparaten bestod av en av de bärbara krockkuddarna ansluten med ett rör till ett munstycke. Med denna nya utrustning konstruerad och producerad 1794, var vägen banad för kliniska prövningar, som började 1798 när Thomas Beddoes etablerade “Pneumatic Institution for Relieving Diseases by Medical Airs” i Hotwells (Bristol). I källaren av byggnaden producerade en storskalig maskin lustgas under överinseende av en ung Humphry Davy, som uppmuntrades att experimentera med en ny lustgas för patienter att andas in.

Lustgas som bedövning

Davys första viktiga arbete var undersökningen av lustgas och publiceringen av hans resultat i boken: Researches, Chemical and Philosophical (1800). I den publikationen noterar Davy den smärtstillande effekten av lustgas på sidan 465 och dess potential att användas för kirurgiska operationer på sidan 556. Davy myntade namnet “skrattgas” för lustgas.

Lustgas i Rymden

Lustgas kan användas som oxidationsmedel i en raketmotor. Det har fördelar jämfört med andra oxidationsmedel genom att det är mycket mindre giftigt, och på grund av dess stabilitet vid rumstemperatur är det också lättare att lagra och relativt säkert att ha med sig på en flygning. Som en sekundär fördel kan den lätt brytas ned för att bilda andningsluft. Dess höga densitet och låga lagringstryck (när den hålls vid låg temperatur) gör att den är mycket konkurrenskraftig med lagrade högtrycksgassystem.

Driva raketer med Lustgas

I ett patent från 1914 föreslog den amerikanske raketpionjären Robert Goddard lustgas och bensin som möjliga drivmedel för en flytande raket. Lustgas har varit den valda oxidatorn i flera hybridraketdesigner (med fast bränsle med en vätska eller gas oxidationsmedel).

Kombinationen av lustgas med hydroxylterminerat polybutadienbränsle har använts av SpaceShipOne och andra. Det används också särskilt i amatör- och högeffektsraketer med olika plaster som bränsle.

Lustgas verkar snabbt

Lustgas kan också användas i en monopropellant raket. I närvaro av en uppvärmd katalysator, N2O kommer att sönderdelas exotermt till kväve och syre, vid en temperatur på cirka 1 070 °F (577 °C). På grund av den stora värmeavgivningen blir den katalytiska verkan snabbt sekundär, eftersom termisk autonedbrytning blir dominerande. I en vakuumpropeller kan detta ge en monopropellant specifik impuls (Isp) på så mycket som 180 s. Även om den är märkbart mindre än den Isp som finns tillgänglig från hydrazinpropellanter (monodrivmedel eller bidrivmedel med lustgas), gör den minskade toxiciteten lustgas till ett alternativ värt att undersöka.

Gaskungen - Det smarta valet

Med passion för pris och kvalitet är vi säkra på att du som kund kommer märka skillnaden på våra produkter. Vare sig du köper lustgas för din restaurang, tårtbakande, kalas eller event så är vi rätt leverantör för dig. Med snabb och pålitlig frakt skickar vi Lustgas i hela Sverige direkt till din dörr eller närmaste postombud. Våran kundtjänst är också känd för sin expertis och snabba svar som hjälper dig med vilka frågor du än har om lustgas eller några av våra andra produkter.

Få 10% på din beställning

Fyll i din emailadress och registrera dig för vårt nyhetsmail så kommer du inom någon minut få ett mail med en rabattkod som ger dig 10% på ditt första köp.