Kontakta oss: 08-502 72 597

Missa inte våra sociala kanaler

Intigritetspolicy – Privacy policy

Vi bryr oss om din personliga integritet, så därför kommer vi alltid ta hand om dina personuppgifter på ett säkert sätt. Men varför behöver vi dina uppgifter? Och hur använder vi dem? Vi har samlat allt du behöver veta här.

3 snabba om personuppgifter:


1. En bättre kundupplevelse.

Med hjälp av personuppgifterna får du en personligt anpassad upplevelse när du shoppar på Gaskungen.

2. Säkerheten först!

Dina uppgifter är alltid skyddade hos oss och vi gör vårt bästa för att du ska känna dig trygg med att vi hanterar dina uppgifter.

3. Du bestämmer.

Inget spam. Inget onödigt. Och vi behåller bara dina uppgifter så länge vi behöver dem, annars raderar vi dem.


Om personuppgifter

För oss på Gaskungen har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Vi följer alla lagar och regler som gäller för personuppgiftsskydd. Denna policy som du läser just nu hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur den används. Och du är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar kring hur vi hanterar dina uppgifter. Gaskungen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi hanterar uppgifter om dig lite olika beroende på om du är en oregistrerad kund som surfar runt och handlar, eller om du har skapat ett konto och därmed är medlem. Här nere kan du läsa om vad som gäller för respektive kategori.

Uppgifter om dig som är kund

För att kunna hantera dina beställningar och köp behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)

Detta gör vi med den lagliga grunden fullgörande av köpeavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 36 månader från det att leverans och betalning har skett för att kunna hjälpa dig med eventuella reklamations- och garantiärenden.

Om du själv väljer att klicka i ”spara mina kortuppgifter” sparar vi dina kortuppgifter för framtida köp säkert hos vår betalningsleverantör med ditt samtycke. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Uppgifterna sparas i annat fall i 36 månader från senaste köptillfället.

För att vi ska kunna följa de lagar och regler som gäller för oss måste vi behandla de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer och e-post
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt och leveransadress)

Detta gör vi med den lagliga grunden rättslig förpliktelse, vilket innebär att vi måste hantera uppgifterna för att följa de lagar som vi omfattas av. Ett exempel är bokföringslagen, och därför sparar vi den här informationen med begränsad åtkomst under 7 år + innevarande år. Viss information gällande din köphistorik inkluderat information om presentkort och hur detta använts bevaras i 10 år i enlighet med preskriptionslagen. Den här informationen kommer finnas tillgänglig för exempelvis kundtjänst.

För att vi ska kunna erbjuda en kundtjänst till dig behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Telefonnummer och e-post
  • Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)
  • Information som du själv lämnar ut i din kommunikation med oss

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att kunna svara på frågor från dig. Vi sparar informationen i 14 månader från att kundtjänstärendet avslutats.

För att kunna erbjuda dig en personifierad sajt som ger dig bästa möjliga shoppingupplevelse och ger dig mer relevanta produktvisningar och rekommendationer, behandlar vi de här uppgifterna om dig

  • IP-adresser
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på och din shoppinghistorik

Den här datan analyserar vi sedan, och ger dig sedan förslag på andra produkter du kanske skulle tycka om på vår sajt. Detta gör vi med ditt samtycke som du ger i cookie-bannern på vår sajt. Vi sparar sådan data i max 36 månader från din senaste aktivitet eller tills du tar tillbaka ditt samtycke. Om du vill att vi raderar denna data kan du närsomhelst höra av dig till oss så gör vi det.

För att kunna marknadsföra oss mot dig och visa våra produkter och erbjudanden både på vår sajt och genom samarbetspartners hanterar vi olika uppgifter beroende på om du är kund sedan innan eller inte. Har du besökt vår sajt men inte tidigare handlat behandlar vi följande personuppgifter:

  • IP-adresser
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på sidor du har besökt och om du kommit till vår sajt via exempelvis en annons

Har du under de senaste 12 månaderna handlat hos oss men inte är medlem behandlar vi följande personuppgifter:

  • Adress, e-post och telefonnummer
  • IP-nummer
  • Födelsedata
  • Information och historik om dina beställningar såsom ordernummer, produkt, storlek etc.
  • Data som samlats in från cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på och om du kommit till vår sajt via exempelvis en annons

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter till dig upp till ett år efter din senaste aktivitet på vår sajt. För att göra detta använder vi oss av olika externa annonstjänster och samarbetspartners. Du kan också läsa mer om denna insamling, delning och användning av data samt ta bort uppgifterna som hanteras via dessa kanaler genom att följa länkarna nedan:

Google: https://policies.google.com/privacy/partners

Criteo: https://www.criteo.com/privacy/

Snapchat: https://www.snap.com/en-US/privacy/privacy-policy/

Facebook: https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences

För att skicka vårt nyhetsbrev, ge olika erbjudanden, ge dig möjlighet att vara med i kundundersökningar, ge feedback, deltaga i PR- eller kundevent eller ställa en fråga i vårt kundforum behöver vi hantera de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Bolag, titel
  • Uppgifter du själv lämnar ifrån dig (t.ex. dina åsikter, din feedback och liknande)

Detta gör vi endast när vi fått ditt samtycke i samband med att du lämnar ifrån dig uppgifterna. Lagringstiden kan vara olika beroende på situation, men står alltid med i samtycket som du ger vid det tillfället. Vi skickar nyhetsbrev och erbjudanden med den lagliga grunden berättigat intresse fram till dess att du aktivt avregistrerar dig från nyhetsbrevsutskick på mina sidor eller i nyhetsbrevet.

För att kunna förhindra missbruk av våra tjänster eller för att förhindra, förebygga och utreda brott mot företaget hanterar vi de här uppgifterna;

  • Namn
  • Personnummer
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Betalningsinformation (som exempelvis upprepade felaktiga kortnummerinmatningar och liknande)
  • Uppgifter om returer och leveranser
  • IP-nummer
  • Eventuella kundnoteringar
  • Kundtjänsthistorik

Den här behandlingen är nödvändig för att vi har ett berättigat intresse av att förhindra missbruk av en tjänst eller för att förhindra, förebygga och utreda brott mot företaget. Sådana uppgifter eller noteringar sparar vi så länge det är relevant i förhållande till vad som har hänt, men vanligtvis inte längre än 36 månader.

För att kunna analysera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system behandlar vi följande uppgifter om dig;

  • Köp- och användargenererad data, som exempelvis klick- och besökshistorik
  • Tekniska data rörande enheter och deras inställningar (t.ex. språk, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem och plattform).
  • Information om hur du har interagerat med oss, t.ex. hur du har använt sajten, inloggningsmetod, var och hur länge olika sidor besökts, svarstider, felkoder, hur du når och lämnar tjänsten etc.

För att överträffa dina förväntningar som kund och endast erbjuda dig relevanta produkter och erbjudanden använder vi dina personuppgifter för att analysera, utveckla och förbättra tjänster, produkter och system. Analysen görs på aggregerad nivå, dvs den är generell och inte på individnivå. Vi anser att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att kunna erbjuda dig den bästa upplevelsen du kan då.

Analyser utförs för att bland annat anpassa användargränssnittet för besökare på sajten och för att förbättra IT-systemen i syfte att förbättra säkerheten på sajten för våra kunder.

Vi använder endast dina personuppgifter i utvecklings- och förbättringssyfte om det är absolut nödvändigt och inte kan uppnås på annat sätt. Vi sparar den data som används som underlag till analysen i klartext i ett år från din senaste aktivitet, därefter pseudonymiserar vi informationen vilket innebär att det inte går att se vem uppgifterna tillhör. Om du återvänder inom två år från det att vi pseudonymiserat uppgifterna kopplar vi ihop dig med ditt tidigare besök på vår sajt och kan därmed se att du är en återkommande kund. Detta i analyssyfte för att få en bättre förståelse för hur återkommande kunder generellt använder vår sajt. Skulle mer än två år passerat kan vi inte längre koppla ihop dina uppgifter.

Uppgifter som vi använder för att utveckling och analys har vanligtvis samlats in för ett annat syfte, tex i samband med köp eller att du blivit medlem i kundklubben. Uppgifterna kommer endast att användas så länge det behövs för att kunna uppfylla syftet. Därefter raderas uppgifterna för denna behandling.

För att vi ska kunna fullgöra vårt avtal med dig som är medlem behöver vi behandla följande uppgifter om dig;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Födelsedata
  • Information och historik om alla dina beställningar, som ordernummer, produkt, leveransadress, faktura etc.
  • Information om din returhistorik och eventuella returanmärkningar
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du på Gaskungen klickat på, gillar eller delat i sociala kanaler samt uppgifter insamlade under tävlingar och kampanjer
  • Bilder och videos publicerade på Gaskungen.nu
  • Eventuella personuppgifter du anger i samband med att du skapar din profil på Gaskungen.nu
  • Eventuella personuppgifter du själv uppger i samband med inlägg på Gaskungen.nu

Den lagliga grunden för behandling av dina personuppgifter inom ramen för ditt medlemskap hos Gaskungen är fullgörande av medlemsklubbsavtalet. Utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig och erbjuda dig förmånerna som registreringen och kontot och vårt community i enlighet med avtalsvillkoren ger. Som en av fördelarna med att vara medlem, och som en integrerad del av medlemskapet, personaliserar vi din upplevelse på Gaskungen.nu baserat på hur du interagerar med oss och vad vi tror att du tycker om. Informationen sparar vi till dess att du själv avslutat ditt konto eller kontot automatiskt avslutats efter 36 månader inaktivitet.

Observera att information som till exempel din köphistorik, ditt användande av Gaskungen.nu och liknande uppgifter behövs för att Gaskungen ska kunna fullgöra avtalet med dig, och sparas alltså så länge du har ett konto hos oss enligt medlemsvillkoren.

Vilka kan vi komma att dela dina uppgifter med?

Vi delar ibland information, inklusive personuppgifter, med vissa mottagare för att kunna utföra behandlingarna som är beskrivna ovan. Vi säljer aldrig dina uppgifter till någon annan utan ditt tillstånd. De som vi kan komma att dela din information med är:

Tjänsteleverantörer

För att uppfylla ändamålen med vår behandling av dina personuppgifter delar vi dina person¬uppgifter med företag som tillhandahåller tjänster till oss, t.ex. för att hantera utskick och leverans av dina varor eller tillhandahålla vissa system. Dessa företag får endast behandla dina personuppgifter enligt våra ut¬tryckliga instruktioner och får inte använda dina uppgifter för något annat än detta.

Betaltjänstleverantörer

För att administrera betalningar via sajten använder vi oss av olika betaltjänstleverantörer. Betaltjänstleverantören är personuppgiftsansvarig för sin egen behandling av dina personuppgifter, och har separata villkor som gäller för dem. Information om deras villkor och hantering av personuppgifter får du när du väljer vilket betalsätt du vill använda på sajten.

Samarbetspartners

För att vi ska kunna ersätta våra samarbetspartners för trafik till oss som har drivits via deras kanaler, delar vi uppgifter med våra samarbetspartners såsom ordernummer och köpesumma. Uppgifterna delas enbart för det syftet, och säljs eller delas inte vidare ytterligare.

Övriga mottagare

Vi kan komma att överföra dina personuppgifter till andra mottagare, t.ex. myndig¬heter, om det krävs av oss enligt lag. Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

Överföringar utanför EU

Vissa tjänste- eller betaltjänstleverantörer kan komma att befinna sig utanför EES. Vi överför aldrig några uppgifter utanför EES utan att ha vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder, och vi har lagstöd för överföringen genom exempelvis Binding Corporate Rules (BCR) eller kommissionens standardavtalsklausuler (SCC).

Dina rättigheter

Du har rätt att få veta vilka personuppgifter från dig vi använder, genom ett så kallat registerutdrag. Om du har ett konto kan du när som helst logga in på Mina Sidor för att se vissa uppgifter som vi har om dig, t.ex. kontaktuppgifter, dina intjänande bonuspoäng, dina personliga erbjudan¬den och andra bra grejer. Om du inte registrerat dig som medlem, eller vill ha ett komplett registerutdrag, kan du kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig.

Vi vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade, och du har även rätt att få felaktiga uppgifter om dig rättade. Om de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress, namn eller dina betalningsuppgifter, eller om du vill säga upp ditt konto, är det bara att höra av dig till vår kundtjänst.

Vid de tillfällena då vi behandlar dina personuppgifter med stöd av ditt samtycke har du rätt att, när som helst, ta tillbaka ditt samtycke kring behandlingen. Du har också rätt att motsätta dig viss behandling, exempelvis för ändamål som rör direktmarknadsföring och nyhetsbrevsutskick. Under vissa omständigheter har du även rätt att få dina personuppgifter raderade eller blockerade. Detta gäller dock inte om vi exem¬pelvis är skyldiga enligt lag att bevara eller på annat sätt hantera uppgifterna, eller om uppgifterna behövs för att kunna uppfylla ett avtal med dig.

Kontakt

Om du har några frågor kring hur vi tar hand om dina personuppgifter är du alltid välkommen att höra av dig, antingen kundtjänst. Eller om du inte är nöjd med det svar du har fått ifrån oss eller hur vi hanterar dina uppgifter har du rätt att lämna klagomål till behörig tillsynsmyndighet.

Cookies

Läs mer om cookies här.

Senast uppdaterat: 2022-09-20

Scroll to Top